Enkele publicaties

KWF Kankerbestrijding

Bijdragen voor Kracht, magazine

Hyperbare zuurstoftherapie - Nu de overlevingskansen van kankerpatiënten toenemen, spelen langetermijneffecten en nazorg een steeds grotere rol. Veel bestraalde patiënten hebben baat bij hyperbare zuurstoftherapie.

Het recept van Victorine - Wie ziek is, moet goed eten. Maar wat als je te moe bent om te koken en van bijna alles misselijk wordt? Het eetpatroon van Victorine (36) raakte flink verstoord na de behandeling van haar borstkanker. Dit recept sleepte haar erdoorheen.

Nieuwsbijdragen - Bijdragen voor de rubrieken

• Weten

• Ervaren

• Doen

Alvleesklierkanker - Patiënten met een tumor in de alvleesklier ondergaan meestal een ingrijpende buikoperatie. Sinds kort is er een alternatief: de kijkoperatie, waarbij de buik ‘dicht’ blijft.

Bijdragen voor patiëntenbrochures

Strottenhoofdkanker - De diagnose kanker roept bij de meeste mensen onmiddellijk vragen en emoties op. Deze brochure is bedoeld voor mensen die onderzocht of behandeld worden omdat zij (mogelijk) strotten-hoofdkanker hebben.

Hyperthermie bij kanker - Deze behandelmethode wordt alleen gegeven om de werking van radio-therapie of chemotherapie te versterken.

Wat is hyperthermie? Hoe werkt de behandeling? ZIjn er bijwerkingen en wat is daartegen dan te doen?

Eindredigeren SCK-rapport

Relatie kanker, zonne-straling, vitamine D -

Al langdurig wordt gedebatteerd over de voor-en nadelen van UV-straling. Nieuw opgedane kennis leidt tot nieuwe vragen: wat is er wetenschappelijk bekend over de relatie tussen dit genoemd drietal? En welke conclusies zijn dan te trekken?