Samenwerken

 

Als journalist werk ik vaak alleen aan interviews of artikelen. Bij grote producties zoek ik samenwerking met anderen. Dat kan met de redactieleden of medewerkers van een opdrachtgever zijn, maar ook met externe freelancers. Daardoor krijg ik weer inspiratie voor nieuwe onderwerpen.

 

De mensen die ik - altijd in overleg - inschakel hebben dezelfde bevlogenheid als ik voor mijn vak. Ze zijn kritisch, nauwkeurig en leveren hun opdrachten voor de gevraagde deadline in.

 

Als ik leiding geef aan andere freelance medewerkers streef ik ernaar om hen zo helder en volledig mogelijk te briefen. Daarbij is altijd ruimte voor overleg, omdat samenwerking nu eenmaal tweerichtingsverkeer is.

 

Fotografen, illustratoren, journalisten: ik geef hen noodzakelijke informatie. Daarnaast krijgen ze de creatieve ruimte om opdrachten naar eigen gevoel en inzicht in te vullen

Het uiteindelijk doel? Een eindproduct afleveren waar mijn opdrachtgever tevreden over is. Waarbij slechts één persoon eindverantwoordelijk is: ik.

 

Met wie?

Bureaus en personen met wie ik inmiddels een jarenlange prettige en betrouwbare samenwerking heb opgebouwd:

 

- Lijnontwerp (grafische

  vormgeving)

- Martine Sprangers (fotograaf)

- Eric Borghs (fotograaf)

- Martin Kemp (grafische

  vormgever)

- Liza Leijenhorst (journalist)

 

- Rietje Krijnen (journalist en

  bladenmaker)

- Angela Rijnen (journalist)

- Lucy Beker (journalist)

- Annemarie Breeve 

  (journalist)

- Oirik (illustrator)

- Steffie Padmos (illustrator)

- Schwandt Infographics

  (infographics)

- Josephine Krikke (journalist)