Enkele publicaties

Wereldkinderen

"Ze is mijn echte zus!" - Door het lot samengebracht leefden ze twee jaar in hetzelfde Chinese kindertehuis. Daarna kwamen ze in hetzelfde Gelderse adoptiegezin. 20 jaar later blijkt: ze zijn  biologische zussen!

Zes kinderen op dezelfde school - Zes Afrikaanse kinderen kwamen terecht in drie Groningse gezinnen. Ze vonden elkaar op dezelfde basisschool. Waarop letten hun adoptieouders bij het maken van de schoolkeuze? Op welke verschillen stuitten ze? Hoe ontwikkelen de kinderen zich nu?

Reactie op RSJ-rapport - Bijzonder hoogleraar Adoptie Fammie Juffer blikt terug op de hoorzitting in de Tweede Kamer. Daar deelden verschillende betrokkenen hun visie op interlandelijke adoptie.

Het oordeel van de kinderarts - Iedere nummer schrijf ik als ghostwriter de rubriek van de kinderarts. Zij bekijkt de medische dossiers van adoptiekinderen en werkt als medisch adviseur nauw samen met Wereldkinderen.

Project in West-Kenia - Tien projecten ondersteunt Wereldkinderen wereldwijd. Dit keer: de opvang van weeskinderen met hiv/aids in West-Kenia. Wat biedt het project? Is het effectief?

Gezinsondersteuning in Zuid-Afrika - Tien projecten ondersteunt Wereldkinderen wereldwijd. Dit keer: de opvang van weeskinderen met hiv/aids in Zuid-Afrika. Wat biedt het project? Is het effectief?

Schermafbeelding 2018-09-15 om 13.48.19_

Project in Thialand - Elf projecten ondersteunt Wereldkinderen wereldwijd. Dit keer: gezinsondersteuning in Thailand. Wat biedt het project? Is het effectief?

Foto.jpg

Project in India - Elf projecten ondersteunt Wereldkinderen wereldwijd. Dit keer het KARE-programma in India, dat gezinnen onder moeilijke omstandigheden toch bij elkaar probeert te houden? Wat biedt dit programma? Is het effectief?